Türk Dünyası

Türk Dünyası Sineması İstanbul’da Buluştu: VI. Korkut Ata Film Festivali Başladı

Türk Dünyası Sineması İstanbul’da Buluştu: VI. Korkut Ata Film Festivali Başladı

Türk dünyasının sinema alanındaki en prestijli organizasyonlarından biri olan VI. “Korkut Ata” Türk Dünyası Film Festivali, İstanbul’da düzenlenen görkemli açılış töreniyle kapılarını araladı.

Türk dünyasının sinema alanındaki en prestijli organizasyonlarından biri olan VI. “Korkut Ata” Türk Dünyası Film Festivali, İstanbul’da düzenlenen görkemli açılış töreniyle kapılarını araladı.

 

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’in yanı sıra Türk devletlerinin kültür bakanlıklarından üst düzey temsilciler, yapımcılar, yönetmenler ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı gecede, sinemanın Türk dünyasını birleştiren ortak köprü işlevi vurgulandı.

 

Açılış konuşmalarında Türk halklarının köklü tarihi ve manevi bağlarının beyaz perdeye yansımasının önemine dikkat çekilirken, festivalin ana programı açıklanarak jüri üyeleri kamuoyuna tanıtıldı. Açılış töreni, Kırgız yönetmen Kanıbek Kalmatov’un merakla beklenen “Aytmatov” adlı filminin özel gösterimiyle sona erdi.

 

Azerbaycan Festivalde Güçlü Bir Kadro ile Yer Alıyor

7 Kasım’a kadar devam edecek olan festivalde Azerbaycan sineması; Kültür Bakanlığına bağlı Sinema Ajansı yetkilileri ve sektör profesyonellerinden oluşan 20 kişilik geniş bir heyetle temsil ediliyor. Azerbaycan, festivalin yarışma bölümünde üç ayrı kategoride boy gösterecek:

 

Uzun Metraj Kurmaca Film: “Tağıyev: Məktəb”

 

Belgesel Film: “Azıh Mağarası”

 

Kısa Metraj Kurmaca Film: “Torpağı Sanı Yaşayasın”

 

Yarışma heyecanının yanı sıra, festivalin yarışma dışı özel gösterim seçkisinde de Azerbaycan sinemasından iki önemli eser izleyiciyle buluşacak. Beyaz perdede klasikleşen “Bir Cənub Şəhərində” adlı uzun metrajlı kurmaca film ile “Bakü Türkoloji Kurultayı 100” belgeseli sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

 

56 Film İzleyiciyle Buluşacak

Toplam 10 ülke ve 10 özerk cumhuriyetten 56 filmin sinemaseverlerle buluşacağı dev organizasyona, 150’si yabancı ve 300’ü yerli olmak üzere toplam 450 sinema sektörü temsilcisi konuk olarak katılıyor.

Korkut Ata Film Festivali#Türk Dünyası#Sinema#TÜRKSOY#İstanbul#Azerbaycan Sineması #Kültür Sanat#Film Festivali

 

Türk Dünyası Sineması İstanbul’da Buluştu: VI. Korkut Ata Film Festivali Başladı | TÜDEV