Kırgız Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlarının videokonferans yöntemiyle görüşmesi yapıldı.

Kırgız Cumhuriyeti  İçişleri Bakanı Tümgeneral Ulan Niyazbekov, Türkiye Cumhuriyeti  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çevrimiçi görüşmede, kamu güvenliğinin sağlanması, suçla mücadele  modern formatların önemine dikkat çekti ve  modern dünya koşullarında ve yeni etkileşim alanlarında dijitalleşmenin başarısını vurguladı.
“Geçen yılın Ekim ayında İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz toplantı sonucunda kamu güvenliğini sağlamaya yönelik dijital teknik araçlar elimize ulaştı. Ayrıca ilgili teknik araçların kullanımı konusunda  çalışanlarımızın eğitim ve gelişimlerine katkılarınızdan dolayı  teşekkür ederim. Türk polis uzmanları Bişkek’e gelerek eğitimler verdi, suçla mücadelede en iyi deneyimlerini paylaştı. Kırgızistan’da yaklaşık 100 polis memuru kısa sürede tecrübe edinerek  günlük faaliyetlerinde de kullanıyorlar. Bugün, Türk polisinin en iyi uzmanları, çağdaş polis müdahele yöntemlerinin kullanımı konusunda eğitim seminerleri düzenlemektedir.
Memurlarımızın tecrübe alışverişi için Türkiye’ye gönderilmesi konusu değerlendirilmektedir. Ulan Niyazbekov, kendi adına ve  “Kırgız Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı çalışanları adına, sağladığınız yardım ve destek için en derin şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Görüşmede Kırgız  Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlıkları  arasındaki iş birliğinin geliştirilmesine yönelik öncelikli alanlar ele alındı. Deneyim alışverişinin güçlendirilmesi, vatandaşların güvenlik ve haklarının sağlanması, suçların önlenmesi, suçla mücadele ve çağdaş teknik araçlar kullanılarak uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele alanında iş birliği vektörleri belirlendi.

Yorum yazabilirsiniz