Cumhurbaşkanı Aliyev Ulusa Seslendi: Şehitlerimizin Kanı Yerde Kalmayacak!   

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgalci Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırıları sonrası, ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, 27 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirdiği konuşmasında, ilk ateşin Ermenistan’dan geldiğini ve karşılığını verdiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“İlk ateşi Ermenistan açmıştır. İlk helak olanlar da Azerbaycan kerpiçleri olmuştur. Azerbaycan düşmana cevabını layıkı ile verdi ve bir santimetre ileriye gidemediler. Azerbaycan ile dalaşan buna pişman olacaktır. Ermenistan işgal edilmiş topraklarda kanunsuz meskunlaşma siyaseti aparır. Bölgedeki en büyük tehlike kaynağı Ermenistan’dır ve onun uyguladığı çirkin siyasettir. Biz hak yolundayız, bizim işimiz hak işidir ve biz zafer kazanacağız. Karabağ bizimdir, Karabağ Azerbaycan’dır.” dedi.

12 UÇAKSAVAR İMHA EDİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, işgalci Ermenistan ordusu 27 Eylül 2020 tarihinde saat 06.00 sularında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak, Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla saldırıda bulundu.

Azerbaycan ordusu saldırılar karşısında misliyle cevap vererek, cephe boyunca karşı saldırı başlattığını açıkladı. Azerbaycan’ın cevabı sonucunda, işgalci Ermeni kuvvetlerinin hava savunma birimlerinden 12 uçaksavar füze sisteminin imha edildiği açıklandı.

Yorum yazabilirsiniz