Ermenistan’dan Azerbaycan Topraklarına Saldırı

Ermenistan’ın işgali altında bulunan Dağlık Karabağ bölgesinin kuzeyinden, Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine top atışıyla saldırı gerçekleştirdi. Azerbaycan ordusu tarafından karşılık verilmesiyle gece boyu çatışmalar devam etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklama ile 12 Temmuz gecesinde  Ermenistan ordusunun Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışıyla saldırı gerçekleştirdiği bildirildi. Azerbaycan ordusu saldırının ardından misliyle karşılık vererek gece boyunca top, havan ve tank ateşiyle Ermenistan ordusuna ait mevzileri, askeri araçları ve topçu bataryalarını imha ettiği kaydedildi. Azerbaycan’ın karşı saldırısı karşısında Ermenistan askerlerinin ağır kayıp vererek geri çekildiği, Azerbaycan ordusundan 2 askerin şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı belirtildi.

“ERMENİSTAN KÜRESEL ATEŞKESİ İHLAL ETTİ”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri, Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Meseleleri Daire Başkanı Hikmet Hacıyev, Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına saldırmasının ardından yazılı açıklamada bulundu.

Hacıyev, uluslararası toplumu Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırgan politikasını ve iki ülke sınırındaki provokatif eylemlerini işddetle kınamaya çağırdı. Hacıyev, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Tüm dünya Kovid-19’la savaşırken, Ermenistan böyle bir saldırı ve provokasyon gerçekleştirdi. Ermenistan’ın, sürekli ateşkesi ihlal etmesi ve bugünkü saldırı, Erivan yönetiminin, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kovid-19 nedeniyle küresel ateşkes çağrısına verdiği desteğin ikiyüzlülükten başka bir şey olmadığını bir kez daha kanıtlıyor. Uluslararası toplumu, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırgan politikasını ve iki ülke sınırındaki provokatif eylemlerini şiddetle kınamaya çağırıyorum.” dedi.

 

Yorum yazabilirsiniz