Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, 20 Aralık 2021 tarihinde Nur-Sultan’da, Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA) İcra Direktörü Kairat Sarybay ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Toplantı sırasında Taraflar, özellikle Asya’da barış, istikrar ve güvenliğin geliştirilmesine odaklanarak, iki kuruluş arasındaki muhtemel işbirliği alanları hakkında görüş alışverişinde bulundular.
İcra Direktörü K. Sarybay, Genel Sekreter B.Amreyev’e CICA’nın mevcut faaliyetleri ve gelecek dönem planlarının yanı sıra, özellikle üye ülkelerin bu önemli Asya kurumunun işleyişine ek bir ivme kazandırmayı amaçlayan çabaları hakkında bilgi verdi.
12 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı İstanbul Zirvesi’nin sonuçlarını paylaşan Genel Sekreter Amreyev, örgütün gelecek planları ve perspektifleri ile Zirve sırasında kabul edilen diğer uluslararası kuruluşlarla işbirliğine yönelik yeni yaklaşımına değindi.
Genel Sekreter Amreyev ve İcra Direktörü Sarybay, iki kuruluş arasında ortak ilgi alanlarına giren konularda işbirliğini tesis etmeye yönelik adımlar atılması hususunda mutabık kaldılar.

Yorum yazabilirsiniz